Granträsk Såg AB - Din flexibla hustillverkare
Om oss

Om oss

Vi är ett norrländskt företag i Älvsbyns kommun, Norrbotten. I vår husfabrik i Granträsk både träförädlar och tillverkar vi väggblock till bland annat bostadshus, fritidshus, garage, maskinhallar, stall, ladugårdar m.m.
Hos oss är varje byggprojekt unikt!

VÄGGBLOCK I STORFORMAT

Vi tillverkar byggnadsstommar med korslagd regelstomme där ytterväggarna leveras i väggblock med öppen insida. Vid korsreglad yttervägg placeras Bison vindduk mellan luftspalt och utvändig 45x45 regel, medan ång- och fuktspärren placeras mellan den bärande trästommen och invändig 45x45 regel. Detta gör konstruktionen mer lufttät då luften står still i ytterväggen och el kan installeras innanför ång- och fuktspärren utan genomgående hål. Denna metod ger konstruktionen en god isoleringsförmåga.


Våra väggblock levereras i storformat upp till 3,50 m x 5,20 m. Höjd- och breddmått kan växlas. Öppningar för fönster och dörrar görs i fabrik och behöver ej anpassas på byggplats. Vid öppningar större än 1,2 m monterar vi en limträbalk för avväxling i blockets ovansida.


Är du entreprenör och intresserad av ett samarbete, kontakta våra säljare via e-post eller telefon.

“Visste du att isoleringen från ROCKWOOL under sin normala livslängd sparar in 100-130 gånger så mycket energi och CO2 som används vid tillverkningen.”

INVÄNDIG MATERIALSATS

I våra offerter specificeras ytterväggarnas invändiga material separat då det levereras omonterat till byggplats. Isolering, reglar och invändigt skivmaterial medföljer och monteras efter stomresning för att garantera en torr och tät yttervägg. Självklart kan vi även leverera en komplett husstomme med mellanväggar, fönster och dörrar. Du väljer själv hur mycket material du vill ska ingå.


STENULL

Våra väggar isoleras med obrännbar, fukt- och vattenavvisande stenull som är en förnybar energikälla som varken kräver underhåll eller utbyte. Isoleringsgraden i väggarna kan anpassas efter behov och önskemål i enighet med aktuella byggregler och miljökrav.


EL, VVS & GRUND

Vi utför ej el, VVS, grund och ytskikt. Detta innebär att det är du, alternativt annan utsedd person, som samordnar bygget och utser entreprenörer för installation av exempelvis vatten, värme och ventilation.


MONTERING

Du väljer själv om du vill beställa en byggsats med eller utan montering. Vid önskemål om montering anpassar vi omfattningen efter dina behov. Vanligtvis hjälper vi till med stomresning och färdig montering utvändigt, men kan även hjälpa till med resterande byggsats. Meddela oss de önskemål du har så återkommer vi med offert.

Vill du veta mer? Besök oss gärna på kontoret så får du titta på en ytterväggssektion för att se hur den är uppbyggd.
Passa även på att ställa eventuella frågor direkt till vår säljare.

Några av våra leverantörer

Historia

Granträsk Såg grundades på 1860-talet men bildades officiellt år 1874. Det ursprungliga sågverket drevs av vattenkraft vid den närliggande älven. År 1900 köptes sågen av byamännen i Granträsk, varav en var P.A. Wiklund, nuvarande VD Kennet Viklunds farfarsfar. Ca 1950 revs sågverket vid älven och uppfördes på 1960-talet på sin nuvarande plats.

Nuvarande VD har drivit företaget sedan 1986. I början drevs bolaget med sågverket som huvudnäring och verksamheten pågick främst under sommarhalvåret. Mot slutet av 1980-talet byggdes det nuvarande hyvleriet vilket öppnade en marknad för planktimmerstugor och försäljning av förädlade trävaror. Under 1990-talet övergick verksamheten till väggblockstillverkning med inriktning mot bostadsmarknaden.


Under 2010-talet har företaget successivt byggt ut sina lokaler och utvecklat sin tekniska kompetens vilket tillgängliggjort en bredare marknad där möjlighet till flexibilitet och individuell husdesign blivit företagets signum.

Granträsk Såg AB har varit hustillverkare sedan 1990 och sysselsätter i dagsläget fyra personer. Varje år bygger och levererar vi ca 30 bostads- och fritidshus i Sverige.

  

Vill du veta vad ditt byggprojekt kostar?

Fyll i vårt offertformulär och skicka eventuell ritning/skiss till info@grantrasksag.se

unsplash